• +38349866788
  • Rr. Gëzim Hamza-Piktori,96
  • Hëne - Premtë 9.00 - 17.00

SHL-Kosova është oganizatë rinore që vepron në dy lokacione në Rahovec

SHL Kosova mbështet projekte për fëmijë dhe të rinj. Ne i motivojmë të rinjtë në shoqëri që të punojnë për demokraci dhe bashkëjetesë paqësore.

Mirë se vini në SHL Kosova Rahovec, një qendër rinore frymëzuese e dedikuar për ofrimin e mundësive, mbështetjes dhe burimeve për komunitetin rinor të Rahovecit. Jemi krenarë që jemi një qendër e rritjes, fuqizimit dhe krijimtarisë, këtu ëndrrat fluturojnë dhe e ardhmja ndërtohet. Në SHL Kosova Rahovec, ne përpiqemi të krijojmë një mjedis gjithëpërfshirës që inkurajon zhvillimin personal, nxit lidhjet sociale dhe ushqen talentet dhe aspiratat unike të çdo individi të ri që kalon nëpër dyert tona.Misioni ynë në SHL Kosova Rahovec është të fuqizojmë të rinjtë që të bëhen anëtarë të shoqërisë me vetëbesim, të përgjegjshëm dhe aktiv. Nëpërmjet një game të larmishme programesh, aktivitetesh, synojmë të kultivojmë aftësi thelbësore të jetës, të promovojmë zhvillimin personal dhe të krijojmë një ndikim pozitiv në komunitetin tonë. Ne besojmë se çdo i ri ka potencial të pashfrytëzuar dhe qëllimi ynë është t’i ndihmojmë ata të zbulojnë dhe të shpalosin aftësitë e tyre të vërteta.

.

Sfidat

Edhe pse në Kosovë ka paqe zyrtare që nga viti 1999, ende ka konflikte ndërmjet grupeve të popullsisë. Nismat për zgjidhjen e konfliktit dhe pajtimin nuk kanë sjellë suksesin e dëshiruar. Prandaj, nuk janë dhënë parakushtet për një shoqëri paqësore dhe tolerante, e cila përbëhet nga grupe të ndryshme të popullsisë. Situata në Kosovë është veçanërisht shqetësuese për të rinjtë: sistemi arsimor është i ndarë në atë kosovaro-shqiptar dhe një serb, dhe vlerësohet se 50-70% e të rinjve janë të papunë.

shl kosova rahovec kosovo

Shtigjet

Fokusi i punës është në qendrën rinore, e cila është në dy zona të veçanta hapësinore: një shtëpi e ndërtuar nga SHL në pjesën shqiptare dhe dhoma me qira në pjesën serbe të qytetit. Në të dyja vendet, të rinjtë mund të takohen jashtë shkollës dhe të marrin pjesë në aktivitete të ndryshme të kohës së lirë në fushën e sportit, muzikës dhe artit, të lundrojnë në internet, por edhe të ndjekin kurse gjuhësore dhe IT. Ju gjithashtu mund të dilni vullnetar dhe të propozoni dhe të realizoni vetë projekte dhe kurse.

 

Një fokus tjetër është përgatitja profesionale për të rinjtë: Ata mbështeten në krijimin e CV-ve dhe aplikimeve dhe, në rastin e vetëpunësimit, në kërkimin e sponsorëve dhe në krijimin e planeve të biznesit. Përveç kësaj, ekipi mbledh mundësi për praktika, bursa, kurse studimi dhe qëndrime jashtë vendit dhe i bën këto të disponueshme për të rinjtë rregullisht.

E veçanta

Qendra është i vetmi klub rinor në komunitet ku të rinjtë mund të takohen. Aktivitete të përbashkëta të të rinjve nga të dy pjesët e qendrës rinore do të zhvillohen në mënyrë që të rinjtë serbë dhe shqiptarë kosovarë të kenë kontakte me njëri-tjetrin dhe të njihen me njëri-tjetrin.

SHL Kosova

Partnerët tanë


Schüler Helfen Leben
KK Rahovec KK Rahovec
Care Deutschland E.V
KYP Kosovo
M4Y Municipalities for Youth
CDF Kosovo
The European Union

Stafi i SHL Kosova

Shkumbin Arifi
Executive Director

[email protected]

Vjollca Gurgule
Pozita

[email protected]

Gjulhana Jaha
Pozita

[email protected]

Arian Çanta
Pozita

[email protected]

Lahuta Dula
Pozita

[email protected]

Damjana Sutakovic
Pozita

[email protected]

Adnan Rexha
Pozita

[email protected]

Linda Simitciu
Pozita

[email protected]

Vullnetarët e SHL Kosova


Emri Mbiemri

Emri Mbiemri

Emri Mbiemri

Emri Mbiemri

Emri Mbiemri

SHL Kosova Logo

Rr. Gëzim Hamza-Piktori, 96

[email protected]


Facebook


Twitter


Instagram


Pinterest


Youtube

Harta

Na Kontakto!

Abonohu për të qenë më pranë nesh!© 2023 All Rights Reserved by SHL Kosova 

X